Vrtić ˝Aladin˝ proslavio 14. godišnjicu: ˝Neka nas uvijek ljubav spaja˝

image001

U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla sinoć je održana svečana priredba povodom 14. godišnjice rada Predškolske ustanove “Aladin” Tuzla.

Djeca, njih više od 200, su se predstavila sa raznim tačkama, dramatizacijama, recitacijama, horovima ilahija i sevdalinki, ritmikama, folklorom, pjesmama na engleskom i njemačkom jeziku.

Pored dana ustanove svečana priredba je bila posvećena i ispraćaju 59 budućih školaraca i ovom prilikom su im uručene diplome i prigodni paketići.

– Vrtić “Aladin” sa radom je počeo 2002. godine i tada smo vodili brigu o 40 mališana. Za četrnaest godina kroz našu ustanovu je prošlo više od 2.000 djece. Danas, kada obilježavamo 14. godišnjicu, imamo 210 mališana koji svakodnevno borave u našem obdaništu, a brigu o njima vodi 21 odgajatelj – kazala je za Tuzlarije Senija Kusturica, direktorica “Aladina”.

Pored osnivača i roditelja, veliku podršku u radu vrtića daju i brojni prijatelji ove predškolske ustanove. U znak zahvalnosti, menadžment “Aladina” je na sinoćnoj manifestaciji uručio i prigodnie poklone. Zahvalnice su dobili: Menprom d.o.o., Behram-begova medresa te knjižara Rinfuz-pak Tuzla.

S.P.
(tuzlarije.net)

Meni