Za svakog ponešto u BKC-u Tuzla: Andrija Milošević, balet “Palčica”, “Ružno pače”, “Balkanski špijun”, Sergej Ćetković…(FOTO)

zajedno dogadjaji 800x445

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona će do kraja marta, ali i tokom aprila ove godine, i dalje ostati centar kulturnih i zabavnih događaja u ovom dijelu naše zemlje.

Plakati na ulazu u BKC se smjenjuju kao na traci. Nakon mnogobrojnih događaja, od kojih se posebno izdvaja izvođenje opere “Zmaj od Bosne” i premijera predstave “Bosanska bajka”, u ovoj ustanovi će u narednom periodu biti upriličeni brojni drugi događaji.

Tako će sutra, 23. marta, biti održano donatorsko veče smijeha “Hrabro srce”, na kojem će nastupiti stand up komičari. Sredstva od ulaznica će biti dodijeljena djeci sa posebnim potrebama.Dan kasnije, bit će održan koncert vojnih orkestara oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Velike britanije.

Nakon koncerta, 25. marta bit će izvedena hit predstava Andrije Miloševića Zlatni lančić od bižuterijeBalet “Palčica”, koji je rađen u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo, na programu je 30. marta. Na kraju marta, tačnije 31., bit će održan solistički koncert Katarine Pavljašević.

Pozorišne predstave i koncerti će biti organizovani i u aprilu. Naime, 8. aprila je zakazana dječija predstava “Ružno pače”, 19. aprila je predstava “Balkanski špijun u Sarajevu”, dok je 20. aprila zakazan koncert Sergeja Ćetkovića.

(Nezavisni.ba)

Meni