10. jubilarni Festival sevdalinke TK „Sevdalinko u srcu te nosim“ 11. i 12. aprila u JU BKC TK

festival bkc tuzla

Deseti jubilarni Festival sevdalinke TK “Sevdalinko u srcu te nosim” biće održan 11. i 12. aprila u JU BKC TK sa početkom u 19,00 sati. Prva noć Festivala je takmičarskog karaktera i na njoj će po prvi put biti izvedeno 17. kompozicija koje su napisane u duhu sevdalinke. Kompozitori su sa područja cijelog Balkana i tu su Jasmin Ferhatbegović, Damir Galijašević, Ivan Grubešić, Miralem Mejremić, Haris Sefer, Ezher Helja, Kenan Kurtanović, Aleksandar Saša Gajić i Dževad Sulejmanagić.

Izvođači, koje predvode doajeni sevdalinke Hamid Ragipović Besko, Ibro Selmanović i Džavid Pamuković dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, Holandije, Njemačke i BiH. Za nagrade će se boriti i Jasmin Hasić, Refija Muslić, Arif Ahmetašević, Rijad Rahmanović, Izeta Milišić, Dragan Račić, Zulfo Bota, Edo Jahić, Haris Sefer, Ivan Grubešić, Mesud Kreštalica, Edis Aljić, Mirhad Okanović i Mirsad Ahmetašević.
Druga noć je revijalna uz vrhunske interpretatore sevdalinke i specijalne goste Halida Beslića, Enesa Begovića, Snježanu Đurišić, Dragana Stojkovića Bosanca i druge.

Ulaznice za 11. i 12. 04. 2018. godine možete kupiti u Marketing službi BKC TK. Sve informacije na kontakt tel. 035/311 070.

JU BKC TK

Meni