Veče glomazne poezije Ramba Amadeusa 13. aprila u JU BKC TK

poezija rambo amadeus

Ekspresivna, metaforička, duhovita i sarkastična poezija Ramba Amadeusa vodi gledaoce od smijeha do suza i potpune katarze.
Na pitanje koja je razlika između koncerta i ovog performansa Rambo odgovara : “Ovdje se ljudi smiju mnogo više nego na koncertima. Tamo se smiju samo u pauzama između pjesama, a ovaj nastup je zapravo sačinjen uglavnom od tih pauza između numera“
Rambo Amadeus svoj program opisuje kao “Jedinstvenu predstavu koja kroz lakonski, slikovit i nepretenciozan način hirurški precizno secira društvo i pojedinca koji pokušava u njemu da opstane i pronađe parče svoje sreće.

VEČE GLOMAZNE POEZIJE kod publike izaziva sasvim pomješana osjećanja. Salve smijeha, skandiranja, gromoglasni aplauzi, ali i tuga i zabrinutost miješaju se stvarajući vrhunski napitak, stvoren po drevnom receptu proporcionalnog miješanja žući i meda”

{youtube}KW9iyTCuDEU{/youtube}

Veče glomazne poezije biće održano u JU BKC TK 13. aprila 2018. godine sa početkom u 20,00 sati. Ulaznice možete kupiti u Marketing službi BKC – a i u cd shopu „Mido“ na Korzu. Sve informacije i rezervacije na kontakt tel. 035/311 070.

JU BKC TK

Meni