Najava promocije knjige: Telegrami za Angela Palmerasa u Bosanskom kulturnom centru

atelegrami

U JU Bosanski kulturni centar TK – a biće upriličena promocija knjige “Telegrami za Angela Palmerasa” autora Jasmina Hodžića iz Stoca.

Promocija će biti održana u plavoj sali BKC TK u ponedjeljak, 12. 03. 2018. godine sa početkom u 20,00 sati.

Promotori knjige su: dr. Amina Šiljak – Jasenković, dr. Muljaim Kaćka, te mr. Indira Pekarić – Durmić. Moderator promocije je mr. Jasna Hadžiselimović.

O autoru:

Jasmin Hodžić rođen je u Stocu 1984. godine. Tek što je krenuo u školu, u Bosni i Hercegovini je počeo rat. Uslijed ratnog vihora bio je primoran pohađati osnovnu školu na pet različitih mjesta, u pet škola. U egzodusu, životom prognanika, učeći o vrijednostima života preživljava svu ratnu strahotu, torturu i izgladnjivanje na rubu smrti. Na samom početku rata kao dijete boravi u okolini Stoca sa svojim porodicom i sa hiljadama drugih porodica kao zatočenik u logoru za civile, a njegov otac s hiljadama drugih vojno sposobnih muškaraca preživljava užase koncentracionih logora smrti. Autorova porodična priča je jedna od rijetkih koja na kraju rata završava, s kakvim-takvim, nadasve sretnim epilogom, do kojeg se pak moralo stići kroz živa svjedočenja svih ratnih užasa, najvećih na tlu moderne Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

(tuzlarije.net)

Meni