Izložba u BKC-u: Radovi Mustafe Beširovića i Enesa Kavgića pred publikom u Tuzli

slika1

Završna aktivnost obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana je sinoć u Bosanskom kulturnom centru Tuzla. Tuzlanski umjetnici Mustafa Beširović, nagrađeni autor sa 40. Selektivne izložbe Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona i Enes Kavgić iz Tuzle, nagrađeni autor sa 9. Bijenala Umjetnost minijature BiH, izložbom svojih radova predstavili su se tuzlanskoj publici.

Radi se o stvaraocima koji su već duži niz godina iskreno, profesionalno i kroz umjetničko izražavanje u samom vrhu bosanskohercegovačke likovne scene.

Na ovoj izložbi, koja će biti otvorena do 15. marta, predstavili su više od 40 radova.

– Njihova djela nas uzdižu, nadahnuju, a to čine tražeći od sebe najviše standarde izvrsnosti, a pri tome stalno se usavršavajući kako na svom vlastitom likovnom izrazu kroz stalna traženja i preispitivanja sebe i svijeta u kojem žive – rekao je tokom otvaranja izložbe Hari Ejubović, likovni umjetnik i scenograf.

– Drago mi je što sa kolegom izlažem na ovoj izložbi. Moji radovi nastali su kombinovanom tehnikom, uglavnom se radi o ulju na kartonu sa nekom pastom s kojom ranije napravim crtež. Tehnika je specifična i neobična, ali daje lijep rezultat. Kada su u pitanju motivi, najviše dominiraju pejzaži i enterijeri, kazao je Beširović za Tuzlarije.

Preuzeto: Tuzlarije.net

Meni