Svečanim koncertom u BKC-u: Folklorni ansambl ˝Panonija˝ proslavio 23. rođendan

image001

Put do uspjeha gradi se lagano i sa puno odricanja, zato ne iznenađuje što su članovi Folklornog ansambla Panonija tim kojim se grad Tuzla ponosi. To su potvrdili i na svečanom koncertu koji je održan u subotu 09.11.2019.godine u Bosanskom kulturnom centru povodom 23. godišnjice postojanja i rada ansambla.

Ovaj događaj je privukao brojne građane koji su u dvosatnom programu imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom tradicijom i kulturom bosanskohercegovačkih naroda, ali i folklornim igrama iz regiona.

– Ovo je prilika da, spletom balkanskih igara na pozornici, prikažemo znanja, iskustva i prijateljstva koja smo stekli prethodnih godina. Kao i na svakom dosadašnjem godišnjem koncertu, poblika je bila u prilici da vidi rezultat kreativnosti koreografa Edvina Sadikovića. Publici su se predstavile sve postave Ansambla – istakli su iz “Panonije”.

Počeli su sa radom 15. oktobra 1996.godine u Domu mladih, kada im je tadašnja direktorica Mirjana Tahirović, srdačno otvorila vrata ove institucije i ustupila im prostor za vježbanje. Od tada do danas, učestvovali su na brojnim događajima, smotrama, ali i folklornim takmičenjima u BiH, regionu i Evropi.

Gosti koncerta bili su: KUD “Dr. Rasa Lazarević” Požarevac (Srbija), KUD “Vaso Jovanović” Srebrenica i BZK “Preporod” Teočak.

Meni