Od horskog šampionata do festivala: BKC TK najavljuje još četiri događaja

BKC galerija

JU BKC TK Tuzla, u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama, svoje aktivnosti nastavlja suorganizacijom i domaćinstvom  još četiri događaja koja se tradicionalno održavaju u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.

Tako će sutra, 21. novembra, prvi put u online izdanju biti održan Međunarodni horski šampionat “Lege Artis – Tuzla 2020“. Šampionat koji se održava peti put bit će realizovan u koprodukciji GUD “Lege Artis” Tuzla, BKC TK i RTV TK.

Na šampionatu, koji se zbog epidemiološke situacije održava bez publike, učestvovat će 13 horskih ansambala koji su poslali svoje snimke, a od kojih će žiri odabrati sedam najboljih horskih ansambala koji će ući u finalno veče i takmičiti se za Grand Prix šampionata “Zlatnu liru”.

Dodjele nagrada i video snimke horskih nastupa koji će biti emitovani na sceni Velike sale BKC TK-a, zainteresovani gledatelji moći će gledati uživo u programu RTV TK i na Facebook stranici RTV TK u subotu 21. novembra od 20 sati.

U ponedjeljak 23.11.2020. u 18 sati u Velikoj sali BKC TK Tuzla koncert povodom Dana državnosti organizuje JU Osnovna muzička škola Tuzla, čiji će učenici u čast državnog praznika prirediti prigodan program, kako je to bilo i prošlih godina.

Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH bit će otvorena u utorak 24. novembra u Velikoj galeriji BKC TK-a, sa početkom u 19 sati. U izložbi sa svojim radovima učestvuje 18 autora članova ULUTK-a i tri autora-gosta.

BKC TK od 1. do 3. decembra 2020. godine tradicionalno će biti domaćin 12. festivala “Sevdalinko u srcu te nosim” u okviru kojeg će biti održano takmičenje harmonikaša, zatim takmičenje vokalnih interpretatora novih kompozicija u duhu sevdaha, te revijalno veče izvedbi sevdalinki poznatih izvođača uz pratnju Narodnog orkestra prof. Dejana Milkunića. Detalje realizacije festivala u novonastaloj situaciju uzrokovanom pandemijom,  saopštit će organizatori festivala.

Tokom decembra planiran je niz aktivnosti od kojih je prva izložba “Iz arhiva AUFBiH 1955 – 1975” koju 10. decembra organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH, a o terminima drugih planiranih događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Podsjećamo da je prisustvo događajima u JU BKC TK moguće uz obavezno poštivanje izrečenih naredbi i preporuka za organizaciju događaja i okupljanje u zatvorenim prostorima.

JU BK C TK Tuzla

JU BKC TK

Meni