Festival sevdalinke u BKC TK: Završena dva takmičarska dana, večeras revijalni program

0312 festival

U okviru 12. Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, koji se od 1. do 3. decembra održava u JU BKC TK u Tuzli, sinoć je održano Takmičenje vokalnih interpretatora novih kompozicija u duhu sevdaha.

Žiri je nakon izvedbi 13 muzičkih numera nagradu za najbolju muziku dodijelio Ljubi Kešelju, za pjesmu “Ljepotica iz šehera” koji je radio i aranžmane za ovu pjesmu dok je pjesmu napisao Demir Jetula, a izveo je Ringo Hamidović.

Nagradu za najbolji tekst osvojio je Vlada Panović za pjesmu “Sve su pjesme otpjevane”. Panović je za ovu pjesmu također radio muziku i aranžmane, a a pjesmu je izveo bio Jovan Mihaljica.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Dragan Divjak za pjesmu “Za ljubav ne trebaju oči”. Izvođač pjesme koja je dobila nagradu u ovoj kategoriji bio je Ademir Ado Halilović, koji je za ovu pjesmu radio i muziku i tekst.

Glavnu nagradu, plaketu Safet Isović, za najboljeg izvođača osvojio je Jovan Mihaljica za pjesmu Sve su pjesme otpjevane. Vlada Panović je za ovu pjesmu pisao tekst, muziku i aranžmane.

Festival je otvoren u utorak 1. decembra, kada je održano Međunarodno takmičenje harmonikaša u kojem je u više kategorija nastupilo 30 takmičara.

Prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je Danilo Jovanović, koji je će glavnu nagradu dobiti novi model Guerrini harmonike u vrijednosti od 8.500 eura.

Festival se nastavlja večeras  kada je na programu Revijalno veče izvedbi sevdalinki poznatih izvođača koje će u svom programu uživo od 20 sati prenositi RTV TK.

Fotogaleriju sa događaja pogledajte na našoj Facebook stranici.

JU BKC TK

Bosanski kulturni centar TK-a večeras je bio domaćin Takmičenja vokalnih interpretatora novih kompozicija u duhu…

Posted by JU Bosanski kulturni centar TK on Wednesday, December 2, 2020

Meni