BKC TK: Održan 4. Izbor najbolje sportske fotografije BiH, izložba otvorena do 17. februara

IMG 3336

Fotoreporter iz Sarajeva Ivan Šebalj pobjednik je Izbora za sportsku fotografiju godine „Tomislav Trojak“ koja se tradicionalno organizuje i dodjeljuje u Bosanskom – kulturnom centru TK u Tuzli.

Šebalj je četvrti pobjednik konkursa za najbolju sportsku fotografiju koja nosi naziv po legendarnom tuzlanskom fotoreporteru Tomislavu Trojaku.

Drugo mjesto, prema ocjenama stručnog žirija, pripalo je Jasminu Hadžiću iz Zenice, a treće njegovom sugrađaninu Draženku Jurišiću.

Na konkurs za Izbor sportske fotografije godine prijavilo je se 27 autora iz cijele Bosne i Hercegovine sa 50-ak fotografija koje su nastale na sportskim borilištima u 2020. godini.

Uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji fotografi su osvjetalili obraz svoje profesije i na konkurs, koji je već postao tradicionalan, poslali svoja ostvarenja.
Izbor sportske fotografije godine „Tomislav Trojak“ organizuje Udruženje građana „Centar kreativnih aktivnosti“ iz Tuzle u partnerstvu sa Ministarstvom kulture, sporta i mladih TK i Bosanskim kulturnim centrom TK.

Večerašnju manifestaciju je otvorio Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi Tuzlanskog kantona, a goste je u ime domaćina i partnera u organiziciji događaja pozdravila Mirela Ibrahimović Mehanović, direktorica JU BKC Tuzlanskog kantona.

Kolektivna izložba svih radova prispjelih na konkurs bit će postavljena do 17. februara u Velikoj galeriji u BKC-u Tuzlanskog kantona.

 

Organizator: UG “CKA” Tuzla Partner: BKC TK Tuzla Velika Galerija BKC TK (12.-17. februar 2021.)

Objavljuje JU Bosanski kulturni centar TKPetak, 12. veljače 2021.

Meni