Promocija knjige poezije “Zaleđeni uzdah” zatvara februarski program u BKC TK

zaledjeni uzdah

Promocija knjige poezije “Zaleđeni uzdah”, profesorice Amre Mujezinović iz Živinica, zatvorit će februarski program događaja u BKC-u Tuzlanskog kantona.

“Zaleđeni uzdah” je prva objavljena knjiga autorice Amre Mujezinović, koja piše poeziju i prozu, a djela su joj do sada objavljivana u književnim časopisima i književnim portalima.

– Ovom knjigom autorica pokazuje da još postoji istinska ljudskost uprkos zlim vremenima, jer ona voli život, voli izazove koje joj svaki novi dan donosi, voli ljude i hrli im u susret. To je njen recept kako za život tako i za poeziju koju ispisuje. Ona o svijetu u kojem živimo govori sa lakoćom i reflekcije svijeta koji nas okružuje ma kakv god da je on ( i dobar i loš) i koga god da se dotiče (nje sama ili drugih) preoblikuje u uspjele pjesme – napisala je dr. Melida Travančić u recenziji knjige „Zaleđeni uzdah“.

Amra Mujezinović (1985) je diplomant Odsjeka za bosanski jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli. Radila je u više škola na području Tuzlanskog kantona, a trenutno je zaposlena u biblioteci JU Bosanski kulturni centar Živinice.

Knjigu je 2021. izdala IK „Lijepa riječ“ Tuzla.

Promocija će se održati u petak 26. februara/veljače 2021. godine u 18.00 sati u Plavoj Sali BKC TK u Tuzli, a putem video sadržaja o knjizi će govoriti: dr. sc. – Melida Travančić i mr. sc. Anisa Pašić, recenzentice – Šimo Ešić, glavni urednik knjige – Jasmina Šabanović, bibliotekarka i Amira Ahmetović, organizatorica kulturno-zabavne djelatnosti JU BKC Živinice. Poeziju će govoriti Elmir Krivalić i Emir Ibrahimović, akademski glumci – Emir Nišić, umjetnik i novinar – Vedad Mujezinović.

Promocija knjige je otvorena za posjetitelje u skladu sa aktuelnim higijensko-epidemiološkim mjerama, a svim zainteresiranim koji neće biti u mogućnosti prisustvovati promociji, BKC TK će ovaj događaj približiti putem svojih kanala na društvenim mrežama.

JU BKC TK

Meni