BKC TK: Sutra promocija romana “Staza mrkog medvjeda 1463.” Mehmeda Đedovića

staza mrkog medvjeda

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, sutra, 21. maja 2021. u 18 sati priređuje prvu od tri najavljene promocije knjiga.

Radi se o promociji romana “Staza mrkog medvjeda 1463.” autora Mehmeda Đedovića, višestruko nagrađivanog pisca, koji svojim novim naslovom potvrđuje da je s razlogom za svoj prethodni istorijski roman “Legionar” dobio dvije najprestižnije nagrade u Bosni i Hercegovini: Godišnju nagradu društva pisaca i Nagradu Skender Kulenović.

„Staza mrkog medvjeda 1463.“ je historijska, uzbudljiva, sjajno ispričana priča, koliko realna, toliko i mistična, ispričana savremenim jezikom i odvija se kao na traci dobro režiranog filma o bosanskoj prošlosti.

Đedović u svom novom romanu otkriva ponore ljudske duše vodeći svoje likove putem punim opasnosti, kroz avanture koje čitaoca drže prigrljenog uz knjigu, u napetosti, te im nudi neočekivana putovanja i dinamičnu radnju. Svaka stranica romana produbljuje žeđ za čitanjem i čitalac, uvučen u priču, putuje kroz avanture likova u romanu.

Događaj će u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama biti održan u Plavoj sali JU BKC Tuzlanskog kantona u Tuzli.

Nakon sutrašnje promocije Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona za ljubitelje pisane riječi organizuje i promociju romana “Adem praotac u nama” autora dr. Nezira Halilovića, a koja je na programu 3. juna 2021. godine u 19 sati.

Književno veče sa Abdulahom Sidranom i promocija njegove knjige “A Nurija veli”, koja je prvobitno trebala biti održana 27. maja 2021. godine, iz opravdanih razloga, a na zahtjev autora je prolongirana za drugi dio juna, a o tačnom datumu održavanja javnost će blagovremeno biti obaviještena.

JU BKC TK

Meni