BKC TK: U četvrtak 3. juna promocija romana “Adem praotac u nama”

Nezor Halilovic Promocija

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u četvrtak, 3. juna/lipnja 2021. godine, organizuje promociju romana “Adem praotac u nama” autora dr. Nezira Halilovića.

Roman “Adem praotac u nama” nas povezuje sa historijskim činjenicama vezanim za porijeklo ljudskog roda, u kojem nas autor podsjeća da se određene sudbine ponavljaju od vremena postanka prvog čovjeka i žene.

 Autor knjige kaže da je knjiga nastala na osnovu dugogodišnjeg istraživanja stotina djela i historijskih izvora, pisana je u formi romana i na lagan i narodu razumljiv govor.

Cilj ovog djela jeste da čitaocu pruži što ljepši i potpuniji doživljaj našeg zajedničkog Praoca, kao i događaja koji su okarakterisali njegov život.

Dr. Nezir Halilović je profesor na IPF u Zenici i šef odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.  Autor je, koautor i prevodilac više djela, a dio je uredništva časopisa za javnu, kulurnu i duhovnu afirmaciju „Novi horizonti“.

Promocija će se, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, održati u Plavoj sali JU BKC Tuzlanskog kantona u Tuzli sa početkom u 19 sati.

Promotori knjige će biti dr. Mustafa Prljača i dr. Selman Selhanović, koji su i njeni recezenti, a moderator će biti urednica izdanja mr. Tahani Komarica.

Meni