Održan sastanak: I Srebrenik dio obilježavanja Dana evropskog kulturnog naslijeđa u TK

0706 sastanak srebrenik

Delegacija JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, u petak 4. juna 2021. godine je u prostorijama Gradske uprave Srebrenik održala sastanak sa predstavnicma Grada Srebrenika i JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Na sastanku je između ostalog dogovoreno uključivanje Grada Srebrenika u manifestaciju obilježavanja Dana evropskog kulturnog naslijeđa, koju kroz višednevnu manifestaciju BKC TK priprema i ove godine, a u kojem će učestvovati i nekoliko kulturnih centara i ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona.

Također je razgovarano i o inicijativi preimenovanja Centra za kulturu i informisanje Srebrenik u BKC Srebrenik, te budućnoj saradnji u zajedničkim projektima i razmjeni programa između Centra za kulturu i informisanje Srebrenik i BKC Tuzlanskog kantona.

Sastanku su prisustvovali Muhamed Jašarević pomoćnik gradonačelnika Srebrenika i šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti Grada Srebrenika, Nermin Jašarević, sekretar organa uprave Grada Srebrenika, Mirza Ibrišimović, direktor Centra za kulturu i informisanje Srebrenik, Mirela Ibrahimović Mehanović, direktorica BKC Tuzlanskog kantona, Benjamin Bajrektarević, stručni saradnik za fundus umjetnina i kulturnu baštinu u BKC TK i Nedim Ćudić, stručni saradnik za odnose s javnošću BKC TK.

U sklopu priprema za manifestaciju obilježavanja Dana evropskog kulturnog naslijeđa, JU BKC TK je ranije dogovorio uključivanje u projekat i Bosanskih kulturnih centara iz Kalesije i Živinica, a narednim danima bi trebao biti ozvaničen i dogovor sa BKC Gračanica.

 

Meni