BKC TK: U četvrtak, 17. juna, promocija knjige “Ruže u srcu” dr. sc. Amre Imširagić

1506 ruza u srcu imsiragic

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona organizuje promociju knjige pjesama autorice dr. sc. Amre Imširagić, koja će se održati u četvrtak 17.06.2021. godine u Plavoj sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 18 sati.

Moderator promocije i promotor knjige pjesama „Ruže u srcu“ bit će mr. sci. Jasna Hadžiselimović, a promotori su i mr.sc. Elvisa Babović i Andrea Rulofs.

Dio promocije je i zanimljiv i sadržajan program u okviru kojeg će stihove iz knjige čitati Melisa Skokić, Srednja medicinska škola, Dino Vranjković, JU OŠ “Tušanj”, Lamija Hasić, JU OŠ “Lipnica”, Muhedin Muhić, dipl. defektolog-surdoaudiolog, a događaj će uveličati i učenici Srednje muzičke škole “Čestimir Mirko Dušek” Edmir Begović i Renato Rangl.

Ulaz na događaj je slobodan, uz poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera za boravak u zatvorenom prostoru.

Knjiga je iz štampe izašla u maju 2021. godine. Izdavač je Primaprom Banja Luka. Recezent je Vlasta Cenić (Niš), a glavni i odgovorni urednik izdanja Boban Paunović (Požarevac).

O autorici:

Amra Imširagić, rođena je u Tuzli, gdje je završila Defektološki fakultet. Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu je stekla zvanje magistra socijalnog rada, dok na Filozofskom fakultetu u Banja Luci stiče zvanje doktora pedagoških nauka. Zaposlena je u JU “Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora“ Tuzla. Predavač je na nekoliko visokoškolskih ustanova i edukator, te autor 30 naučnih radova i više udžbenika.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za svoj stručni angažman.

Pjesme je objavljivala u više zbornika, a nagrađivana je na književnim manifestacijama i konkursima u Podgorici, Somboru, Zvorniku, Odžaku…

Meni