Muzički vikend u dva koncerta: U BKC TK nastupili Amira Medunjanin i violinski virtuozi Vladimir Marković i YeonJu Jeong

3008 koncerti

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u petak i subotu (27. i 28. august 2021.) bio je domaćin dva velika muzička događaja.

Nakon dužeg vremena u Velikoj sali BKC-a priređen je solistički koncert jedne velike muzičke zvijezde.  Zbog vremenskih neprilika i nemogućnosti tehničke izvedbe koncerta Amire Medunjanin na krovu RK Tuzlanka, koncert je u petak “preseljen” u BKC TK gde je publika uživala u maestralnim izvedbama sevdaha ove popularne pjevačice. Koncert je organizirala  Agencija Zeus.

Pred tuzlanskom publikom u BKC TK u subotu su  nastupili akdemski profesori i solisti zavidne reputacije Vladimir Marković i YeonJu Jeong.

Riječ je o profesorima na nekoliko muzičkih akademija, koji već dugi niz godina svoje znanje nesebično šire na mlade violiniste širom regije. Pored spomenutog dvojca koji se predstavio kroz djela Hendla, Masnea i Šostakoviča, kao klavirski saradnik nastupili su i profesorica klavira iz Tuzle Ena Ovčina, te učenica odsjeka za violinu u Srednjoj muzičkoj školi “Čestmir Mirko Dušek” Nadina Bečić.

Koncert je bio poklon turističke agencije “Golden Tours” njihovim vjernim putnicima, ali i svim građanima Tuzle, ljubiteljima klasične muzike. Podršku u organizaciji pružili su Bosanski kulturni centar TK Tuzla i Srednja muzička škola Tuzla.

 

Meni